Erkend & gediplomeerd Osteopaat (CDO®)

Marlies van Dijk

Naam: Marlies van Dijk (1974)

Opleiding 1: Fysiotherapie (Humaan) – Diploma in 2001.

Opleiding 2: Orthopedisch Manuele therapie (Humaan) – Diploma in 2006.

Opleiding 3: Equine Osteopath EDO®- Diploma in 2013 (paardenosteopaat).

Opleiding 4: Canine Osteopath CDO®- Diploma in 2014 (hondenosteopaat).

Opleiding 5: 1-10-2020 ben ik gestart met de opleiding humane osteopathie aan de International Academy of Osteopathy. Ik verwacht in 2024 af te studeren. 

Hobby’s: Paardrijden, wandelen en bezig zijn met onze twee Rhodesian Ridgebacks Bodhi en Pip.

Levensmotto: Pluk de dag! Geniet van het leven…
“Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka, wens dan dat de weg lang mag zijn, vol avonturen, vol prachtige ervaringen”.

Opgroeiend in het buitengebied van Apeldoorn, in Wenum Wiesel, kwam ik als jong meisje al in aanraking met dieren. Mijn ouders hadden honden, katten, geiten, schapen, konijnen en kippen. Toen ik 4 jaar was kwam ook de eerste pony en was ik niet meer bij de pony weg te slaan. Mijn vader werkte bij de politie en we hadden thuis een grote Duitse Herder, die ook gebruikt werd als politiehond. Regelmatig werd er thuis getraind met een pakwerker en dat maakte veel indruk op mij. In die tijd hadden mijn ouders ook een kennel voor labradors. Onder de kennelnaam “Van het Wieselse Veld” werden vele nestjes labradors geboren, en het was elke keer weer een spannende gebeurtenis. Ik zag vele pups komen en gaan. Ik ging mee naar tentoonstellingen, en naar jachttrainingen met de labradors. Geregeld kwam er bij ons thuis een hond die her-opgevoed moest worden. Vol bewondering keek ik naar mijn vader hoe hij dat deed. Al met al heb ik in mijn jeugd diverse aspecten van het houden van, en werken met honden ervaren. Tot ik het ouderlijk huis verliet ging ik regelmatig lekker wandelen met de honden en vond ik het leuk gehoorzaamheidstraining met ze te doen.

Tijdens mijn studie fysiotherapie in Amsterdam was ik niet in de gelegenheid een eigen hond te hebben. Wel had ik als doel fysiotherapie voor dieren te gaan doen. Maar na mijn afstuderen vond ik het werken met mensen ook wel erg leuk en besloot ik me daar eerst verder in te ontwikkelen. Nadat ik in 2006 ook als orthopedisch manueel therapeut afstudeerde, werkte ik jarenlang in Het Preventiecentrum Almere.

Omdat na een reis door Australië de kriebel voor het buiten zijn en de dieren heel sterk werd, besloot ik in 2011 te starten met de opleiding Equine Osteopathy EDO bij Het Vluggen Instituut in Duitsland. In 2013 behaalde ik mijn diploma EDO en in 2014 slaagde ik voor de opleiding Canine Osteopathy, ook bij Het Vluggen Instituut.

Sinds 1 februari 2014 ben ik mijn eigen praktijk “de Paardenosteopaat” gestart en in de zomer van 2014 ook “de Hondenosteopaat”. Sinds december 2016 ben ik volledig als ZZP-er werkzaam in mijn eigen bedrijf en help ik met heel veel plezier paarden en honden beter in hun vel te komen en/of te blijven!

In december 2012 kwam ook een andere droom uit…. onze eigen Rhodesian Ridgeback Bodhi kwam in ons leven… en in juni 2016 kwam daar onze 2e Ridgeback Pip bij. Elke dag is het volop genieten met deze energieke en vrolijke honden!

 

 Jarenlang sprak ik over een droom die ik had…. dat ik in een jeep, met de hond, naar mijn klanten reed om hun paarden te behandelen.. Zo had ik het voor ogen.. 

Hoe mooi is het dat die droom uitgekomen is! Ik heb inderdaad een tijdje in een Jeep  gereden, met Bodhi achterin…naar mijn klanten.. maar toen Pip erbij kwam, paste dat niet meer en nu rijd ik in een bestelwagen. 🙂

Inmiddels is mijn praktijk gevestigd in Oldebroek, en daar behandel ik de honden. 

Vol passie werk ik als osteopaat voor paarden en honden, en is mijn missie dieren te helpen lekker in hun vel te zitten en te blijven. Dieren behandelen is een dankbare taak… dieren zullen altijd hun eerlijke en pure mening geven… ze houden je niet voor de gek… en de effecten van je behandeling worden al snel zichtbaar door hoe een dier meteen al reageert. Ik hoop dit mooie werk nog heel lang te kunnen doen! 

Stel een vraag & maak een afspraak

Ik zet mij in, als bestuurslid van het Internationale kwaliteitsregister

IREO, om de osteopathie voor dieren binnen Europa naar een nog hoger

niveau te tillen. Met als doel om de osteopathie voor dieren als

wetenschappelijke behandelmethode op de kaart te zetten.

 

Dit ben ik met onze Bodhi en Pip