Osteopathie voor honden

Wat is osteopathie?

Osteopathie voor honden is een vertaling en aanpassing van de principes van de humane osteopathie, naar de fysiologie en anatomie van de hond.

Osteopathie is een holistische benadering van het lichaam, dat wil zeggen het lichaam als eenheid. De weefsels van alle systemen moeten goed bewegen en de samenwerking tussen de systemen moet in balans zijn.

Een lichaam in balans geneest zichzelf. Alle anatomische en fysiologische structuren, gevoed door alle nodige lichaamsvloeistoffen zorgen voor vitaliteit.

Wanneer de balans in het lichaam verstoord is na bijvoorbeeld een val, stress of ziekte, kan de vitaliteit van de hond afnemen. Op lange termijn kan dit zelfs leiden tot ontwikkelen van (chronische) ziektes, orgaanverstoring en/of gewrichtsproblemen. Door toepassen van manuele technieken, dus met de handen, creëert de osteopaat weer mobiliteit in alle weefsels, en daarmee de mogelijkheid voor de hond tot de zelfherstellende krachten die leiden tot balans en vitaliteit.

 

 

 

Mijn hond gedraagt zich anders…

Wat is er aan de hand??

Plotseling loopt de hond mank, of hij jankt van de pijn als je aan zijn rug komt. De acute blessures herkennen we allemaal wel. Uiteraard bezoek je dan eerst de dierenarts om te kijken of er wel of geen letsel is. Lastiger wordt het wanneer de kwaal niet over gaat en er wordt geen duidelijke aanleiding, en geen probleemoplossende behandelmethode gevonden.

 

 

 Of er zijn vage klachten die komen en weer gaan, maar nooit geheel verdwijnen… En je merkt dat de hond ander gedrag gaat vertonen. Dan is verstandig de Hondenosteopaat te bezoeken. Zij zal het hele lichaam van de hond onderzoeken en daar waar blokkades zijn, deze wegnemen, zodat de hond weer vrij kan bewegen in alle structuren, en daardoor weer een blije en energieke hond kan zijn.

Wie komen er zoal?

Een variatie aan klanten

Tientje

Jack Russel van 17,5 jaar!!

Berci

American Bullterrier. 
Berci werd 15 jaar… Hij is in 2018 overleden. Ik mocht hem de laatste jaren helpen nog een fijne tijd te hebben.

Bram

5 jarige labrador

Djembe en Kiboko

2 lieve stoere Rhodesian Ridgebacks

Juultje

Juultje de Boston Terrier

Rambo

De grote zwarte beer Rambo… 5 jarige New Foundlander